Hur välja mat till vinet?
(0) | Så här kan man kombinera vin, mat och musik!
Kattexpert som hjälper dig förstå din katt
1 timma och 25 minuter
Online (Zoom)
Digitalt Event
3 - 50 deltagare
Ylva Stockelberg har skrivit boken Vilken druva passar mig? Föreläsningen bygger på den boken.
Hur man ska tänka för att maten ska passa vinet. Hur påverkar sötma, syra, sälta, beska, umami, strävhet, fyllighet, kryddighet. Vad passar och vad passar inte till vin? Sallad passar inte till vin medan en sallad med vinegrett passar, varför? Vad händer när man tillför salt och fett?
Ylva går igenom några druvor, deras ursprung, var de odlas och kännetecken. Boken beskriver 50 druvor så det blir några av dem. Hon ger exempel på vad man kan äta till vinet på druvan och vilken musik som passar.
När man dricker eller provar vin använder man de flesta sinnen; synen, lukten, smaken och känseln. För att få in hörseln ger boken även musikförslag. Forskning har visat att musik till vinprovning påverkar upplevelsen av vinet.
Några sidor av boken kan läsas på smakprov.se Specialpris kommer att ges på boken.
Förberedelser för mötet
Är det någon druva du är extra intresserad av?