HUR andas du egentligen?

(3) | Andningens betydelse för kropp och hälsa!

Annie Brink

Annie Brink

Uppnå bättre hälsa och livskvalitet

50 minuter
Online (Zoom)
Digitalt Event
2 - 25 deltagare
Välkommen till en föreläsning om andning och dess betydelse för hälsan. Hur vi andas är ofta förbisett. Många tar andningen för given och ägnar den väldigt lite uppmärksamhet. Vi klarar oss utan mat i veckor, utan vatten i dagar, men bara i några minuter utan luft. På ett dygn andas vi in hela 10-20 kg luft, vilket kan jämföras med att vi bara äter omkring 1-2 kg mat per dag. Det här säger en hel del om andningens och luftens betydelse för hälsan! Jag börjar föreläsningen med lite enkel andningsfysiologi – om varför vi egentligen andas och vad som händer i kroppen när vi andas. Sedan berättar jag vad som kännetecknar en försämrad andning och hur det kommer sig att de flesta av oss har en felaktig andning idag och vad detta får för negativa konsekvenser på vår kropp och hälsa. Efter det byter jag fokus och går igenom de fem grundprinciperna för en optimal andning och ger tips på hur vi med små enkla medel kan förbättra vår andning. Under föreläsningen varvar jag teori med övningar.

Förberedelser för mötet

Sitt gärna på en avskild plats där du inte bli störd av någon eller något och ha med dig anteckningsblock och penna.

Boka

Pris 125kr (inkl. moms)

Just nu finns inga planerade datum, men tider ges på förfrågan

Omdömen

Birgitta Knutsson2022-11-09

Bra och informativ föreläsning med praktiska övningar och tips hur man förbättrar sin andning

Susanna Svensson2022-08-07

Intressant föreläsning med flera bra och enkla övningar! Hade ingen aning om hur viktigt det är att andas rätt för fysiskt och psykiskt välmående.

Sara Bohlers2022-06-13

Mycket intressant föreläsning med många bra tips för att andas bättre och därmed förbättra sin hälsa. Annie är proffsig och kunnig, och ger bra svar.