Analys av ditt första kapitel


(0) | Fånga läsaren

Gith Thedvall

Gith Thedvall

Utveckla ditt skrivande!

50 minuter
Online (Zoom)
Privat Videomöte
1 deltagare
Första kapitlet i en roman är ofta helt avgörande – både när du ska skicka till förlag men också för att fånga och behålla läsaren i storyn. En analys av ditt första kapitel passar dig som precis börjat skriva på en längre text och vill veta om du är på rätt väg. Den är också bra för dig som vill testa att anlita lektör eller skrivcoach och vill veta hur det kan fungera.

Förutom responsen vid vårt samtal får du ett utlåtande på 1-2 sidor och löpande kommentarer i texten. Vid en analys av ditt första kapitel tittar jag framför allt på om:

– din öppning är stark
– din berättarröst är läsvärd
– dina karaktärer väcker intresse
– det finns en konflikt redan i början
– berättelsen lockar till vidare läsning

Tillsammans går vi igenom din text och mina kommentarer. Jag ger dig konstruktiv respons och låter dig se styrkorna i din text och ditt språk.

Du är alltid välkommen att mejla mig på info@giththedvall.se om du har frågor innan du bokar analysen av ditt första kapitel.

Förberedelser för mötet

Välj texten du vill få respons på. Det kan vara första kapitlet i ett påbörjat manus men det kan också vara en novell som ska ingå i en novellsamling.

Det går bra att skicka upp till tio sidor text. Använd Times New Roman, teckenstorlek 12 och radavstånd 1,5. Skicka din text till info@giththedvall.se senast fem dagar före vårt bokade möte. Jag tar emot som Word och Pages.

Skriv också i ditt mejl om det är något du vill att jag fokuserar extra på eller om det är något du funderat på medan du skrivit. Berätta också gärna kort om sammanhanget kring texten – om du skrivit mer än första kapitlet, vilken målgrupp du riktar dig till och vilken genre du tänker dig att det är. På så sätt blir vårt samtal så effektivt som möjligt med fokus på just dina frågor om ditt skrivande.

Om du senare anlitar mig som lektör för hela manuset får du kostnaden för första-kapitel-analysen tillbaka.

Boka

Pris 2000kr (inkl. moms)