Ölprovning Felsmaker
(2) | Lär dig vanliga felsmaker i öl
Bli en mästare på Öl och Ölbryggning
1 timma och 50 minuter
Online (Zoom)
Digitalt Event
1 - 295 deltagare
Den här provsmakningen riktar sig direkt till dig som ölbryggare eller hembryggare och vill lära dig mer om smaker som uppstår eller försvinner i brygg- och jäsprocessen. Jag har valt ut sex stycken öl som alla var och en relaterar till en specifik felsmak eller avsaknad av den. Tillsammans med er kommer jag provsmaka varje enskilt öl och guide:a er genom de specifika smakerna samtidigt som jag förklarar hur de uppkommit i processen och hur man kan framhäva eller undvika de här smakerna.
Förberedelser för mötet
På den här provningen ska vi smaka på följande sex öl som du ska införskaffa:
Baron Trenck 11455 (433 butiker).
Heiniken 1536 (443 butiker).
Spaten München 11333 (205 butiker).
New Sweden IPA 89891 (444 butiker).
Franziskaner HefeWeissbier 1687 (296 butiker).
Duvel 1654 (192 butiker).
Du hittar även alla öl på denna lista: https://www.systembolaget.se/delad-lista/?shareId=a528cac3-628e-456a-80b3-d3ae44fd78d1
Se till att ölen håller ca 10°C inför provningen t.ex. genom att ta ut de ur kylskåpet en halvtimme före provningen.
Du behöver 6 stycken nydiskade och rena ölprovarglas. Exempelvis Rastal Lüttich eller Teku men även vitvinsglas med kupa går bra, tex. IKEAs Storsint 99kr/6st.
Valfria tillbehör är 1-2 skivor vit formfranska (orostat rostbröd), en halvnäve kaffebönor i ett glas och en spotthink.
Undvik stark mat och kaffe minst sex timmar före provningen.