Ölprovning Pilsnerprovningen

(1) | Lär dig allt om ölstilen Pilsner

Gustav Lindh

Gustav Lindh

Jag lär dig allt om öl och ölbryggning

1 timma och 25 minuter
Online (Zoom)
Digital Workshop

Boka

Pris 150kr (inkl. moms)

Vad är skillnaden på Pilsner, pilsener, pils, Pilsen och Plzeň? Och hur skiljer sig tjeckisk, sydtysk, nordtysk, dansk och svensk pilsner åt?

Följ med in i pilsnerns underbara värld och lär dig allt om hur de olika pilsnerstilarna smakar, vad som definierar en pilsner och hur de uppkommit. Tillsammans smakar vi oss igenom sex olika pilsner och jag guidar er genom smakerna och dofterna. Smörkola, metall, örter, gräs, len beska, rivig beska, vi kommer uppleva allt!

Förberedelser för mötet

På den här provningen ska vi smaka på följande sex öl som du ska införskaffa:

Bitburger Premium Pils

Jever Pilsener

Pilsner Urquell

Carlsberg Export Pilsner

O/ O Ekta pils

Pickla pils

De finns färdiga att klicka hem på denna länk: https://www.systembolaget.se/delad-lista/?shareId=f98344fe-e4c4-47e7-824b-31da4452288e

Se till att ölen håller ca 10°C inför provningen t.ex. genom att ta ut de ur kylskåpet en halvtimme före provningen.

Du behöver 6 stycken nydiskade och rena ölprovarglas. Exempelvis Rastal Lüttich eller Teku men även vitvinsglas med kupa går bra, tex. IKEAs Storsint 99kr/6st.

Valfria tillbehör är 1-2 skivor vit formfranska (orostat rostbröd), en halvnäve kaffebönor i ett glas och en spotthink.

Undvik stark mat och kaffe minst sex timmar före provningen.