Vegetarisk vegansk kortkurs

(0) | Lär dig laga en läcker vegetariansk/vegansk buffé

Margareta Rosengren

Margareta Rosengren

Välkommen in i den läckra gröna matens värld

2 x 50 minuter
Online (Zoom)
Privat Videomöte
1 deltagare
I denna "kortkurs" ingår det två videoträffar 2x50 minuter samt en receptfolder med recept på en grön buffé: Där ingår soppa, mellanrätt, gryta, vego-"biffar", gratäng, röra samt dessert. Du väljer själv om du vill ha buffén lacto-ovo vegetarisk eller vegansk.

Vi börjar första träffen med introduktion om vegomat, kryddning och användbara bönor & fröer och råvaror i vegansk kost. Du har möjlighet att diskutera det du har behov av. Därefter går vi igenom recepten du fått, via HelpMeUp-meddelande, när du bokade din kurs.

Hemma i ditt eget kök lagar du sedan de olika rätterna på egen hand. Vid träff nummer två följer vi upp hur det gått för dig att laga de olika recepten. Vi diskuterar hur resultatet blev, du får råd och tips på hur du kan göra för att få ett bättre resultat. Vi tar upp de moment du har behov att diskutera.

Förberedelser för mötet

Vid bokningen skall du meddela mig, via meddelandefunktionen här på HelpMeUp, om du vill laga lacto-ovo vegetarisk ( lacto-ovo betyder att vi använder ägg samt mejeriprodukter som grädde, smör etc.) eller vegansk mat med endast råvaror från växtriket.

När du fått receptfoldern ser du vilka råvaror du behöver köpa hem.
Under vår första träff har du också möjlighet att fråga om det är några råvaror som du har svårt att få tag på. Oftast kan vi finna ersättningsråvaror som är lätta att hitta i affärerna.

Du har möjlighet att ha med dig en familjemedlem eller vän under mötet om ni är på samma skärm.

Boka

Pris 1375kr (inkl. moms)