Vinprovning lär dig kombinera mat & vin

(0) | Vinprovning lär dig kombinera mat & vin

Margareta Rosengren

Margareta Rosengren

Välkommen in i den läckra gröna matens värld

1 timma och 50 minuter
Online (Zoom)
Digitalt Event (grupp)
Sluten grupp
Här erbjuder jag dig en digital sensorisk mat & vinprovning för grupper upp till 12 pers. Detta är en bas provning. Du behöver inte ha några som helst förkunskaper när det gäller vin. Vi provar vinerna till matens olika grundsmaker. Syftet med provningen är att du skall öka din förståelse för vilken typ av vin som du tycker fungerar bäst till olika maträtter. Det finns inga rätt eller fel när det gäller smaker, bara konsekvenser. Vi kommer inte att prata särskilt mycket om distrikt eller olika druvsorter, utan vi koncentrerar oss på vad som händer i munnen när olika typer av vin möter matens 5 olika grundsmaker syra, sötma, beska, sälta och umami. Vi provar 2 vita viner och 2 röda viner. Du kommer då att märka hur varierande du upplever vinerna. En rolig och lärorik vinprovning både för dig som har kunskap om vin och för dig som är nybörjare och tycker om att äta god mat & dricka goda viner.

Förberedelser för mötet


Bokningen bör ske minst två veckor i förväg, för att du skall ha möjlighet att beställa vinerna från Systembolaget, om de inte finns i din butik. Följande fyra viner skall inköpas:
Petit Chablis 5585-01 (750ml) eller 5585-02 (375ml)
Sankt Anna nr 2120-01 eller 2120-02
Beaujolais Royal 5408-01 eller 5408-02
Chateu la Tour de By 3083-01 eller 3083-02.
01 är alltså helflaska och 02 halvflaska. Det behövs ca 7cl/ vinsort för provningen.
Kostnaden för vinerna blir ca 60 kr/pers.
Kontakta mig via meddelandefunktionen här på HelpMeUp när du bokar, så sänder jag dig information om maten samt ett kompendium om kombinationen mat & vin. Maten är småplock som man t.ex kan ha som förrätt. Inget man blir mätt på. Vill du boka annan tid än de som finns i kallendern, så ge mig förslag så bokar vi in en annan tid.
När du bokat kan du dela länken med 11 vänner.

Boka

Pris 3750kr (inkl. moms)