Ölprovning - Grund

(0) | Provning för er som vill upptäcka ölvärldens bredd

Johan Lenner

Johan Lenner

Följ med på en smakfull resa i ölets värld

1 timma och 25 minuter
Online (Zoom)
Digitalt Event (grupp)
Sluten grupp
I den här ölprovningen går vi igenom grunderna i öl och börjar utforska den stora smakbredd som finns i ölvärlden. Har ni bestämt er för att ha en ölprovning men inte har tänkt er någon speciell inriktning är det här provningen för er.

Under provningen kommer ni få lära er övergripande om hur ölbryggning går till och hur de olika ingredienserna påverkar det färdiga ölets karaktär, vilket de sex olika ölen som provas också kommer visa.

Provningen passar även för grupper med enskilda deltagare som önskar alkoholfritt. Hör i sådana fall av er för lista över alkoholfria öl att inhandla.

Förberedelser för mötet

Deltagarna införskaffar själva följande sex öl:
Budvar (1353)
Schneider Weisse Meine Festweisse Tap 4 (1507)
Stone Go To IPA (88742)
Chimay Blå (1651)
Fuller's London Porter (1634)
3 Fonteinen Oude Geuze (1622)

Dessa finns också samlade på följande lista: https://www.systembolaget.se/delad-lista/?shareId=9255c336-78ab-4f83-83c2-6c0ffff415de

Kyl ölen i god tid innan provningen och ta fram dem 10 - 15 minuter innan provningsstart.

Varje deltagare ska ha sex glas, helst kupade t ex vitvinsglas. Om ni sitter många tillsammans och inte kan få fram glas till alla går det bra att skaffa engångsglas i plast, de bör då vara 20 - 25 cl stora i genomskinlig plast.

Varje deltagare bör också ha tillgång till vatten (utan smak), med eller utan bubblor. Om man vill kan man också ha ett vitt, neutralt bröd till.

För att smaklökarna ska vara i toppform till provningen bör deltagarna låta dem vila inför provningen. Undvik därför sådant som stark mat, kaffe och alkoholhaltig dryck innan provningen.

Boka

Pris 3500kr (inkl. moms)