Öl- och ostprovning

(0) | Prova underbara kombinationer av öl och ost

Johan Lenner

Johan Lenner

Följ med på en smakfull resa i ölets värld

1 timma och 25 minuter
Online (Zoom)
Digitalt Event (grupp)
Sluten grupp
Goda ostar matchas ofta med rött vin men i många fall är öl (eller vitt vin) en bättre matchning. Ölets beska bryter igenom ostens fetma och kolsyran skrubbar rent munnen så varje tugga blir som den första. Men det gäller att välja rätt öl till rätt ost för att det ska bli riktigt bra!

I den här provningen börjar vi utforska öl- och ostkombinationer genom att testa fyra öl tillsammans med fyra ostar. Vi pratar dessutom om hur man kan tänka när man ska välja öl till sin ost (eller tvärtom), kunskap som man även har nytta av när osten är en del av en maträtt.

Inga förkunskaper krävs, bara nyfikenhet!

Förberedelser för mötet

Köp in ost av följande typer:
Fransk getost t ex Sainte-Maure
Engelsk cheddar
Gruyere
Stilton

Köp gärna osten över disk om ni har möjlighet, då får man ost med mer smak kvar än om man köper färdigpackade ostar. Är ni flera som delar på ostarna kan ni beräkna 10 - 20 gram per sort och person.

Köp in följande öl:
Ayinger Celebrator (1589)
Drie Fonteinen Oude Geuze (1622)
Brewdog Punk IPA (89892)
Chimay Blå (1651)
Ölen finns samlade på denna lista: https://www.systembolaget.se/delad-lista/?shareId=44b23fe8-da6e-40d3-96cc-d087a92e3f13
Tänk på att vissa öl kan behöva beställas! Genom att använda den länkade listan ovan ser ni lätt om alla öl finns i era närmaste butiker.


Ta fram ostarna ur kylen minst en timme innan provningsstart och ta fram ölen ur kylen 20 - 30 minuter innan provningsstart.

Undvik starka smaker innan provningen, så som kaffe, smakrik eller stark mat, andra ostar och dylikt.

Boka

Pris 3500kr (inkl. moms)