Öppen ölprovning - Flaggskeppsfebruari

(2) | Öppen provning med mina flaggskeppsfavoriter

Johan Lenner

Johan Lenner

Följ med på en smakfull resa i ölets värld

1 timma och 25 minuter
Online (Zoom)
Digitalt Event
15 - 295 deltagare
Under flaggskeppsfebruari riktas uppmärksamheten mot bryggeriernas flaggskeppsöl, goda trotjänare som vi ibland glömmer bort bland alla nyheter. I denna provning testar vi sex av mina favoriter bland flaggskeppen, tre svenska och tre importerade öl.

Det är sex fantastiska öl som alla finns tillgängliga året runt och som alla förtjänar mer uppmärksamhet. Under provningen berättar jag mer om storyn bakom varje öl och tipsar också om lite maträtter som de är goda att dricka till.

Inga förkunskaper krävs!

Förberedelser för mötet

Köp in följande öl:
Nils Oscar God Lager EKO (1593)
Nynäshamn Bedarö Bitter (1410)
Jämtlands India Pale Ale (89796)
Omnipollo Levon (1693)
Sierra Nevada Pale Ale (1525)
Saison Dupont (12539)
Ölen finns samlade på denna Systembolagslista: https://www.systembolaget.se/delad-lista/?shareId=861c3b75-d86b-43cd-b1ae-1e387900121d

Alla öl finns i Systembolagets fasta sortiment, men använd gärna listan ovan för att kontrollera om alla öl finns på Systembolaget i närheten av dig eller om du behöver beställa några öl.

Lägg ölen på kylning i god tid och ta sedan fram dem ur kylen 10 - 15 minuter innan provningen börjar.

Använd glas som du tycker om att dricka ur. Vitvinsglas fungerar bra som provningsglas om du inte har några andra du vill använda. Om du inte har sex likadana glas gör det faktiskt inget.

För att smaklökarna ska vara i toppform till provningen bör du låta dem vila inför provningen. Undvik därför sådant som stark mat, kaffe, starka ostar och alkoholhaltig dryck innan provningen.

Boka

Pris 150kr (inkl. moms)